انگل به موجوداتی گفته می شود که حداقل یک بخش از دوره ی زندگی خود را روی یک موجود زنده دیگر یا داخل بدن آن زندگی کرده و از آن سود می برد. بر اساس این تقسیم بندی انگل هایی که سگ ها را به عنوان میزبان انتخاب می کنند به دو دسته ی انگل های خارجی و انگل های داخلی تقسیم می شوند. شما برای انگل تراپی سگ به نکاتی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم توجه بفرمایید.
انگل های داخلی در سگ ها
بسیاری از انگل ها می توانند دستگاه گوارش سگ ها را آلوده کنند. انواع مختلفی از انگل های داخلی وجود دارد که باعث ایجاد مشکلاتی در سگ ها می شود. اینها عبارتند از کرم های گرد (Toxocara cati، Toxascaris leonina)، کرم های قلبی (Dirofilaria immitis)، کرم های نواری (Dipylidium caninum، گونه های Taenia و Echinococcus)، کرم های قلاب دار (Ancylostoma) و کرم های شلاقی (Trichuris vulpis).
درمان انگل های داخلی سگ :
1 – جهت از بین بردن انگل های داخلی سگ حتما باید قرص های ضد انگل مخصوص سگ که عموماً حاوی سه ماده موثره ( پرازیکوانتل + پیرانتل + فبانتل ) می باشد، به طور منظم هر سه ماه یکبار، به سگ خورانده شود.
2 – مصرف ضد انگل در توله سگها در دو نوبت یکی در دو هفتگی و مجددا در ۴ هفتگی انجام شود.( برای تاثیر بیشتر میتوان در ماه های ۲، ۳ و ۴ تولد، دوز تکرار را بدهید).
3 – مصرف داروی ضد انگل در سگهای ماده قبل از شروع جفت گیری و یا حداقل ۳ هفته قبل از زایمان انجام شود چون امکان انتقال انگل از مادر به جنین زیاد است.
4 – زمانیکه برای اولین بار به سگ قرص ضد انگل داده میشود حتما پس از ۲ هفته مجددا تکرار شود تا هم انگلهای بالغ و هم تخم های انگل بکلی از بین بروند.
5 – در زمان خورانیدن داروی ضد انگل بهتر است معده حیوان خالی باشد و تا ۲ ساعت بعد هیچ غذایی به حیوان داده نشود.
6 – هر ۳ ماه یکبار با مشورت دامپزشک مصرف داروی ضد انگل برای تمامی سگ ها تکرار شود.
توجه : این تصور که سگ خانگی اگر از غذای پخته شده استفاده کند و بیرون برده نشود به انگل دچار نخواهد شد، تصور اشتباهی است.
انگل های خارجی در سگ ها
وقتی صحبت از انگل خارجی سگ به میان می آید معمولا اولین چیزی که به ذهن می رسد کنه ها هستند. کنه ها انگل هایی هستند که روی پوست حیواناتی مانند سگ چسبیده و از خون آن تغذیه می کنند.
برای مطالعه بیشتر درمورد کنه ی سگ این مقاله را بخوانید.
درمان انگل های خارجی سگ :
برای مبارزه با انگل های خارجی سگ اولین قدم انجام اقدامات پیشگیرانه است. برای جلوگیری از ابتلای سگ به کنه به موارد زیر توجه کنید :
1 – پرهیز از به گردش بردن سگ در علفزار و چمنزار حتی در پارک های شهری به دلیل وجود کنه در آنجا.
3 – سم پاشی محل زندگی سگ در صورت نگهداری آن در باغ و فضای باز.
4 – اسپری نمودن محلول سمی مخصوص انگل ها ( پرمترین، سایپرمترین، پروپتامفوس و…) بر روی پوست سگ با رعایت احتیاط از برخورد سم با چشم و دهان حیوان (در این مورد حتما با دکتر دامپزشکی مشورت کنید)
5 – تزریق زیر پوستی داروی آیورمکتین ( تکرار دو هفته بعد از اولین تزریق و نیز بصورت ماهانه در فصول گرم سال)
6 – شستشو با شامپوی ضد انگل مخصوص حیوانات